Volg Ons:
IT-Zaken

Wat is NIS2 en waarom is het belangrijk?

6 juli 2023 10:34
Cybersecurity
...

Ontdek NIS2, de nieuwe Europese richtlijn die speciaal is ontwikkeld om de cyberveiligheid in Europa naar een hoger niveau te tillen. Met de uitbreiding en versterking van de oorspronkelijke NIS-richtlijn introduceert NIS2 strengere maatregelen om uw weerbaarheid tegen cyberdreigingen te vergroten. Bij IT-Zaken begrijpen we dat het beschermen van uw bedrijf tegen cyberaanvallen en het voldoen aan de vereisten van NIS2 cruciaal zijn in dit digitale tijdperk.

Uitgebreide bescherming, bredere impact

NIS2 heeft niet alleen betrekking op de sectoren die al onder de oorspronkelijke NIS-richtlijn vielen, zoals gezondheid, transport en financiële infrastructuur, maar heeft ook zijn bereik uitgebreid naar nieuwe sectoren, waaronder elektronische communicatie, digitale dienstverleners en de publieke sector. Dit betekent dat organisaties van verschillende omvang en diverse sectoren nu moeten voldoen aan de beveiligingsvereisten van NIS2. Met IT-Zaken als uw betrouwbare partner kunt u er zeker van zijn dat uw bedrijf een hoog niveau van cyberveiligheid behoudt, ongeacht uw sector.

Strengere eisen, solide oplossingen

NIS2 legt nieuwe en strengere beveiligingsverplichtingen op aan organisaties. Bij IT-Zaken bieden we op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij uw specifieke behoeften. We helpen u bij het uitvoeren van risicoanalyses, implementeren van maatregelen voor incidentbehandeling, waarborgen van bedrijfscontinuïteit en crisismanagement, en versterken van de beveiliging in uw toeleveringsketen. Daarnaast helpen we u bij het waarborgen van beveiliging gedurende het hele proces, van acquisitie tot ontwikkeling en onderhoud van netwerk- en informatiesystemen. Met IT-Zaken aan uw zijde bent u voorbereid op de uitdagingen van NIS2 en kunt u met vertrouwen uw beveiligingsniveau naar een hoger niveau tillen.

Vertrouw op IT-Zaken voor uw cybersecuritybehoeften

Bij IT-Zaken begrijpen we de complexiteit van NIS2 en weten we hoe we uw organisatie kunnen ondersteunen bij het naleven van de richtlijnen. Met onze uitgebreide diensten en expertise op het gebied van cybersecurity bieden we een allesomvattende aanpak om uw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen en te voldoen aan de vereisten van NIS2. We staan klaar om samen met u uw cybersecurity naar het volgende niveau te brengen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe IT-Zaken uw betrouwbare partner kan zijn in het digitale tijdperk!

Terug